Bryggers
Om kurset
Bryggers handler om bæredygtige måder at konservere og opbevare fødevarer på uden elektricitet, opvarmning, køling og kemikalier.
Du vil lære mange færdigheder, når vi salter, tørrer, ryger, gærer, brygger, konserverer, trykkoger og meget mere.
Råvarerne kommer fra vores økologiske have, der er sprængfyldt med frugt og grønt om efteråret, og vi vil samle spiselige varer fra den lokale natur. Gamle teknikker hjælper dig med at lave et mere bæredygtigt køkken. Vi laver mad med kærlighed til mad, tid, luft og naturlige syrer
Eksempler på projekter:
Fermenterende grøntsager
Tørring/rygning af kød og grøntsager
Lufttørrede pølser
Fremstilling af ost
Ølbrygning
Vinfremstilling
At lave vores egen konserverede mad
Faget handler også om bæredygtighed. Skolen har sin egen vindmølle så når det blæser kan vi bruge vores egnen strøm til projekter.
Din underviser
Kristoffer Brun
Kristoffer er naturmand ind til benet og dyrker alle former for udendørsaktiviteter
Er flittig havemand og hønseholder. Han er stor charcuteri-entusiast og har altid et eller andet stykke kød i sit tørreskab med mindst et halvt år på krogen. Kristoffer har de sidste par år forfinet havens solbærvin og laver øl af humlen fra Forundringens Have.
Som sønderjyde er det Kristoffers mål at sprede den sønderjyske tradition med saltede æg – solæg – til et bredt publikum.