
Selvforsyning og Permakultur
2. - 8. august
Uge 32
Kom med til en uge i selvforsyningens navn. Her vil du lære, hvordan du forvandler et stykke jord til et selvforsynende paradis, og om hvordan man høster af naturens vilde gaver.
Rammerne for kurset er permakulturens forståelse af, hvordan man arbejder aktivt med naturen for at designe frodige fødevarelandskaber, der aktivt modvirker klimaforandringerne og skaber plads til dyr og biodiversitet.
I løbet af ugen vil du lære, hvordan du selv kan dyrke din mad - uanset om du bor i en lille lejlighed med en vindueskarm i byen, i et hus med have eller har en lille gård med plads til en markedshave.
Med udgangspunkt i skolens smukke økologiske have lærer du, hvordan man bygger frodig jord op af bar sandbund. Du lærer, hvordan man opstarter sin egen køkkenhave, hvordan man laver kompost, og hvordan man dyrker store og gode grøntsager.
Og du kommer til at arbejde med den ældgamle kunst at fermentere og sylte, for at kunne tage vare på grøntsagerne langt ind i vinteren.
I en selvforsynende livsstil er det vigtigt at kunne høste af alt det, der vokser frem af sig selv i naturen. Derfor skal vi også på sanketur og høste af både de vilde planter og det spiselige ukrudt i haven.
Kurset henvender sig til alle, der er interesseret i selvforsyning og havebrug. Uanset om det er fra altankassen i byen eller ud fra et ønske om, at drive en større markedshave. Det kræver ingen forkundskaber.
Pris fra 4500.-
afhængig af hvilken type overnatning du vælger i tilmeldingen.
Vi glæder os til at se jer på Vestjyllands Højskole
Overblik
Lørdag
Fra 15.00 Ankomst, indkvartering og kaffe/the
17.00 Rundvisning
18.00 Aftensmad
19.30 Velkomst
20.00 Velkomst ude på de forskellige hold
Søndag til torsdag
8.00 Morgenmad
09.00 Morgensamling
10.00 Undervisning
12.00 Frokost
14.00 Undervisning
15.30 Kaffepause
16.00 Undervisning
18.00 Aftensmad
19.30 Aftenarrangement
Fredag
08.00 Morgenmad
09.00 Kort morgensamling og tak for denne gang.
Det er muligt, at vi laver lidt om i planerne.

Lasse Willads Simonsen
Uddannet økologisk jordbruger fra Kalø Økologiske Landbrugsskole
Lasse har arbejdet professionelt med "håndholdt" markedshave i mange år flere steder i verden.
Hans erfaring med økologisk produktion er både med dyr og grøntsager i lille og stor skala.

Tove Marie Mortensen
Madnørd på den helt gode måde
Tove Marie er med på køkkenholdet på Vestjyllands Højskole. Hun har stor viden og masser af praktisk erfaring med at lave mad , helt fra bunden til færdige serveringer

Frida Tidemand
Har en brændende passion for bæredygtig dyrkning af fødevarer, og i sit arbejde lægger hun vægt på nænsomhed, der skåner jorden.
Fokus er på den praktiske tilgang til grøntsagsdyrkningen.
Det er det også spændende for Frida at eksperimentere med nye idéer og metoder inden for produktionen.
For Frida handler arbejdet i haverne ikke kun om at gøre Vestjyllands Højskole mere selvforsynende. Det handler også om at skabe et læringsrum, hvor den grønne glæde er i centrum.

Priser
4500.- Ugens kursus, program og fuld forplejning.
Overnatning i eget telt, ved skolen,
eller overnatning et andet sted end på skolen.
Delt bad og toilet på skolen.
5000.- Ugens kursus, program og fuld forplejning.
Overnatning i delt Tiny House med seng, sengetøj og håndklæde, eller i delt telt stillet op af skolen med seng, sengetøj og håndklæde.
Delt bad og toilet på skolen.
6.150.- Ugens kursus, program og fuld forplejning.
Delt dobbeltværelse med håndvask, linned og håndklæder.
Delt bad og toilet på gangen.
6.650.- Ugens kursus, program og fuld forplejning.
Enkeltværelse med håndvask, linned og håndklæder.
Delt bad og toilet på gangen.
6.650.- Ugens kursus, program og fuld forplejning.
Delt dobbeltværelse med linned og håndklæder.
Eget bad og toilet på værelset.
7,150.- Ugens kursus, program og fuld forplejning.
Eget værelse med linned og håndklæder.
Eget bad og toilet på værelset.